Jane J Design

Litt om meg

Navnet mitt er Jane Johnsen. Jeg bor på Hennung i Gran kommune på Hadeland. Her finner jeg inspirasjon til mine strikkeklær og sølvsmykker.  Strikking har jeg drevet med så lenge jeg kan huske. Hobbyen ble mer omfattende etter at jeg melde meg på kurs i maskinstrikking hos Eli Tønneberg i Oslo for ca 15 år siden. Nå er strikkemaskinen i flittig bruk til kjoler, jakker, kåper, skjerf og andre småplagg. mange av småsplaggene strikker jeg forresten for hånd. De fleste klærne strikker jeg i alpakka.

Min andre store interesse er sølvsmykker. Jeg har laget smykker i ca 17 år. Smykkene lager jeg med utgangspunkt i sølvtråd eller sølvplate. Jeg strikker, hekler og lager sølvringer som senere  blir til smykker. Sølvet kombinerer jeg gjerne med gummi, ferskvannsperler, steiner og krystaller. Jeg lager også noen smykker i bronse.

Jeg har deltatt på flere kurs i smykkelaging hvor materialet har vært sølv. Der har jeg lært å lage smykker i tekstile teknikker - se mine strikkekjeder - og smykker av sølvringer og sølvplate. Jeg lager hovedsaklig smykker etter eget design men jeg lager også noen etter gamle mønstre - såkalte vikingsmykker.

I februar 2015 ble jeg juryert medlem av Norske Husflidhåndverkere med mine sølvsmykker og strikkeklær.  

Jeg selger mine smykker og strikkeklær hjemme i verkstedet på Hennung. For tiden holder jeg stengt for besøk i verkstedet. Dette på grunn av den nåværende koronapandemien og i tillegg litt oppussing. 

Følg med på sida her og på facebook for åpningstider og nye utstillinger.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.05 | 18:21

Tusen takk!

...
10.05 | 18:20

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding.

...
10.05 | 15:01

Dette er fantastisk .

...
25.04 | 13:55

Flott hjemmeside og nydelige og tøffe smykker.

...
Du liker denne siden